росія може готувати провокації на Великдень у кількох областях України

Центр протидії дезінформації при РНБО України попереджає про можливі провокації в українських містах на Великдень. Про це йдеться у Телеграмі відомства, пише Львівський портал

За даними РНБО, кілька пропагандистських ЗМІ поширили публікацію про те, що «з націоналістів сформовано понад 70 мобільних груп на автомобілі, що обстрілюють з мінометів православні храми у Великодню ніч, щоб потім звинуватити у цьому військових рф».

Про це ж повідомляє і міноборони рф, яке стверджує, що Київ готує «витончені жахливі провокації» з ними.

При цьому пропагандисти наводять конкретний перелік областей України, де це «може відбутися»:

  • Запорізька;
  • Миколаївська;
  • Одеська;
  • Сумська;
  • Харківська.

РНБО звертає увагу, що у цих регіонах є висока ймовірність діяльності диверсійно-розвідувальних груп ворога та закликає всіх українців бути уважними та обережними.

Православна церква України поінформована про можливі провокації з боку ворога, тож благословляє перенесення великодніх богослужінь. Про це заявив під час телемарафону предстоятель ПЦУ, митрополит Київський і всієї України Епіфаній, передає Укрінформ.

«Обов’язок церкви – це захист життя і здоров’я як парафіян, так і духовенства від небезпеки російських обстрілів. Бо ми вже чули про анонсовані ворогом провокації. Тому Церква в цей час благословляє змінювати проведення пасхальних богослужінь. З урахуванням місцевої ситуації та умов комендантської години ці богослужіння можуть переноситись на ранок у неділю, а не служитися, як зазвичай, уночі», – сказав Епіфаній.

Водночас він зазначив, що всі бажаючі також матимуть можливість долучитися до онлайн-трансляцій. Наприклад, молитва з Михайлівського Золотоверхого собору транслюватиметься на телебаченні, а також на інтернет-платформі Православної церкви України, сказав митрополит Київський і всієї України.