росія запустила фейк про Степана Бандеру і ЄС

Російська пропаганда поширює новий наратив про начебто вимогу до України з боку ЄС. Десятки кремлівських медіа пишуть, що від України вимагають припинити прославляти Степана Бандеру заради членства в Євросоюзі.

Про це повідомляє пресслужба Центру протидії дезінформації. У Центрі запевняють, що ця інформація кремлівських пропагандистів не відповідає дійсності.

“Як доказ такої “вимоги”, РФ наводить озвучену в ефірі французького BFM TV тезу адвоката Асоціації синів та дочок депортованих із Франції євреїв Арно Кларсфельда про необхідність перейменування українських вулиць, названих на честь Степана Бандери”, – йдеться у повідомленні Центру.

У Центрі протидії дезінформації нагадали, що свого часу цей же діяч говорив, що Росія та Україна мають знайти компроміс щодо Донбасу.

“Позиція окремої персони не відображає настрої суспільства. Росія цитує лояльних “експертів”, щоб сформувати хибне враження розколу серед населення країн Заходу у питанні підтримки України”, – зазначають у ЦПД.

У центрі протидії дезінформації відзначили, що основними вимогами вступу України до ЄС залишаються проведення реформ та відповідність українського законодавства європейському.

Як відомо, в Україні на честь лідера ОУН Степана Бандери названо вулиці у багатьох містах, а 1січня проходять масові заходи з нагоди його дня народження. У Росії ж постать Бандери демонізується ще з радянських часів через його боротьбу проти російського поневолення України.

Джерело: obozrevatel