Підліткам дозволять робити аборти без згоди батьків.

Підліткам дозволять самостійно укладати та виконувати правочини , що пов’язані з медичним обслуговуванням.Самостійними будуть вважатись діти від 10 років.

Про це повідомляє “Твоя Львівщина” з посиланням на Кабінет Міністрів України.

Відповідний проект закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реалізації прав підлітків у сфері охорони здоров’я» (№2684) внесено до Верховної Ради.

Намагаючись адаптувати відчизняне законодавство до світових стандартів, депутати визначили термін підліток. За новою редакцією підлітками вважатимуть дітей віком від 10 до 18 років.Їм дозволять самостійно укладати будь-які правочини щодо медичного обслуговування. А також – відмовлятись від отримання медичної допомоги та будь-якого втручання.

Автори закону вважають,що таким чином права підлітків будуть захищені на найвищому рівні. Водночас, усуваючи із чинного законодавства поняття «неповнолітній» авторами фактично створюються передумови до того, щоб всю відповідальність за власне здоров’я перекласти на дитину. Натомість, чи готові вони до цього на жаль можна оцінити за рівнем смертності та його динамікою. Автори закону вважають,що таким чином права підлітків будуть захищені на найвищому рівні.

аборти
Ілюстрація з відкритих джерел