Проходить марш добровольців у столиці

Перед маршем українських добровольців відбувся молебень у Михайлівському Золотоверхому соборі. Після цього,на площі розпочався мітинг і святковий концерт.

Далі учасники акції рушили колоною до Офісу президента й передати йому, а також Кабінетові Міністрів й Верховній Раді 10 вимог:

  1. Ані кроку назад! Ні відведенню військ!
  2. Пріоритетний розвиток сектору оборони і сучасних озброєнь для українського війська!
  3. Припинити політику капітуляції!
  4. Жодних домовленостей з ворогом за рахунок інтересів України!
  5. Ні – “нормандії” без Криму!
  6. Росія повинна заплатити за рунування на Донбасі і в Криму!
  7. Жодних виборів в ОРДЛО до відновлення повного контролю української влади над окупованими територіями!
  8. Зупинити політичні переслідування добровольців, військових та волонтерів!
  9. Повага і соціальні гарантії українському воїну!
  10. Стоп реванш! Колаборантам та пропагандистам Кремля – в’язниці!
фото ІА “ЕСПРЕСО”

Звернення підготовлено комбатом батальйону ім. Кульчицького у 2014-2019 роках Віктором Толочком, командиром ДУК “Правий сектор” Андрієм Стемпіцьким, начальником штабу Української добровольчої армії Сергієм Ільницьким, комбатом батальйону “Дніпро-1” Юрієм Березою, командиром батальйону “Миротворець” Андрієм Тетеруком, командиром штурмової роти батальйону ЗСУ “Айдар” Ігорем Лапіним, командиром батальйону “Свята Марія” Дмитром Ліньком та багатьма іншими.

Ввечері заплановано ходу до посольства Російської Федерації на Повітрофлотському проспекті.

фото ІА “UNN”

День українського добровольця відзначається щорічно, 14 березня, починаючи з 2017 року. Ця дата вибрана не випадково, адже цього дня 2014 року прямо з Майдану перші добровольці відправилися на тренувальну базу в Нових Петрівцях, що під Києвом.

В Україні діяло 40 добровольчих батальйонів. Більшість бійців добровольчих батальйонів увійшла до військових частин силових структур.

фото соціальні мережі

 

Президент України Володимир Зеленський у своєму зверненні також  привітав співвітчизників з Днем українського добровольця.

“Сьогодні ми відзначаємо День українського добровольця. Це день справжніх патріотів, які у вирішальний час стали на захист незалежності, суверенітету й територіальної цілісності України» – сказав Зеленський.

Інформує Твоя Україна посилаючись на ІА “ЕСПРЕСО”