Прикарпаття під загрозою часткового знеструмлення водоканалів через борги (перелік боржників)

АТ «Прикарпаттяобленерго стурбоване критичним станом розрахунків за розподіл електроенергії комунальними підприємствами області, інформує Твоя Україна.

Зокрема – водоканалів, які посилаючись на умови карантину, не виконують умови договору про розподіл електричної енергії та не сплачують  навіть ту заборгованість, що утворилась задовго до початку карантину. Таким підприємствам загрожує часткове припинення електропостачання.

Найгостріша ситуація із непогашенням заборгованості у КП «Коломияводоканал» та КП «Галичводоканал». Станом на 19 травня 2020 року КП «Коломияводоканал» заборгувало обленерго майже 610 тисяч гривень і з березня – не провело жодної оплати, а КП «Галичводоканал» з початку року не вжило жодних заходів, щоб погасити борг у понад 73 тисячі гривень.

Щоб борг не продовжував збільшуватись, АТ «Прикарпаттяобленерго» буде змушене вдатись до часткового призупинення  електропостачання цим підприємствам.

Не менш гостра ситуація із непогашенням заборгованості також у Богородчанського виробничого управління водопровідно-каналізаційного господарства (далі – ВУВКГ), Долинського ВУВКГ, КП «Iвано-Франківськводоекотехпром», КП «ВОДОТЕПЛОСЕРВІС», КМР м. Калуш, КП «Надвірнаводоканал», ДП «Рогатин-Водоканал» та ВУВКГ м. Яремче. АТ «Прикарпаттяобленерго» веде переговори із керівниками цих підприємств, але якщо вони не матимуть результату, то і ці підприємства будуть частково знеструмленими через борг.

В АТ «Прикарпаттяобленерго» наголошують, що якщо доведеться припинити електропостачання боржникам, ці заходи не спричинять припинення водопостачання населенню, водоканали будуть забезпечені необхідним технологічним мінімумом споживання електричної енергії, щоб мешканці не залишились без води. Але якщо адміністрації комунальних підприємств і надалі ігноруватимуть заборгованість та порушуватимуть договір про розподіл електроенергії, то після закінчення карантину АТ «Прикарпаттяобленерго» буде змушене вдатись до жорсткіших заходів.

Керівництво АТ «Прикарпаттяобленерго» звертається до уповноважених осіб КП «Коломияводоканал», КП «Галичводоканал» та решти комунальних підприємств області з закликом вжити заходів для виконання умов договору розподілу електричної енергії та погашення заборгованостей за розподіл електроенергії.