Платіжок буде більше? Українцям готують ще один “сюрприз” з комуналкою

Після того, як українці почали отримувати дві платіжки за газ, стало відомо про ще один “сюрприз” – кількість платіжок може знову зрости, вже в червні.

У платіжках українців зараз від 7 до 10 комунальних послуг, а в червні з’явиться ще 12. Наприклад, платіж за холодну воду розділять на чотири – власне холодна вода, абонентська плата (тобто платіжка за те, що вам надрукували і прислали платіжку), за повірку лічильника і окремо за його обслуговування. Те ж саме стосується гарячої води і опалення.

Чи буде це в одній платіжці окремими рядками або взагалі різними квитанціями, остаточно ще не вирішено, але рахувати послуги окремо будуть вже з 1 травня цього року.

“Для кожного будинку тепер буде розрахована індивідуальна вартість. І в залежності від її розміру навантаження будуть різними. Як це буде, ми побачимо в червні або липні”, – зазначив радник заступника голови КМДА Олексій Тихонов. Відзначається, що буде в платіжках, а що ні, залежить ще й від форми управління будинком. Тобто, хто його буде обслуговувати. З цим теж треба визначитися до 1 травня.