Очне навчання під час воєнного стану: Зеленський відповів на петицію

Президент Володимир Зеленський 12 липня відповів на петицію про заборону очного навчання в закладах освіти під час воєнного стану.

Глава держави попросив прем’єр-міністра Дениса Шмигаля опрацювати це питання. Про це йдеться у відповіді на електронну петицію на сайті президента.

Так, Зеленський нагадав, що має право діяти лише на підставі Конституції та законів України. Згідно з ними, освітню політику реалізовують уряд, інші центральні органи виконавчої влади та органи місцевого самоврядування. Також заклади освіти можуть самостійно ухвалювати рішення щодо академічних, організаційних та інших питань.

У відповіді президента також вказано, що, відповідно до постанови Кабміну від 24 червня, обласні та Київська міська військова адміністрації разом із керівниками навчальних закладів організовують початок навчального року в залежності від безпекової ситуації в регіоні.

Зеленський звернувся до Шмигаля з проханням розглянути пропозиції, викладені у петиції, та повідомити про результати розгляду автору звернення.

Джерело: Подробиці