Окупанти викрали українського військового

У суботу, 30 травня, поблизу півострова Чонгар на адмінкордоні з окупованим Росією Кримом зник український військовослужбовець.

За даними головного редактора видання «Цензор.НЕТ» Юрія Бутусова, викраденим під час несення служби є старший солдат 13-го батальйону 95-ї десантно-штурмової бригади Євген Добринський.

Про це повідомляє військова служба правопорядку у Збройних Силах України, інформує Твоя Україна.

“30 травня близько п’ятої години ранку в районі півострова Чонгар під час несення служби на спостережному посту було виявлено відсутність військовослужбовця одного з підрозділів Збройних сил України”.

За попередньою інформацією, військовослужбовець під час несення служби був викрадений. Неподалік наглядового поста були виявлені сліди боротьби з невідомими особами.

«Наразі вживаються всі необхідні заходи щодо встановлення місця знаходження військовослужбовця, а матеріали щодо даної події оперативно передані до правоохоронних органів», – зазначили у відомстві.

За словами журналіста, близько 5:00 30 травня на спостережному пункті «Берлога» поблизу залізничного моста на лінії контролю з Кримом солдат був захоплений росіянами. Спостережний пункт «Берлога» знаходиться на ділянці, де перед ними немає постів українських прикордонників, «Берлога» знаходиться на передовій.

«У цю ніч Добринський перебував на посаді один. У момент викрадення він був без зброї. Його відвели беззбройним. Приблизно о 10:00 представник російських спецслужб дзвонив в батальйон, уточнювали особисті дані солдата, очевидно, противник буде оформляти Добринського як того, хто порушив кордон РФ», – написав Бутусов у Facebook і зазначив, що вочевидь, найближчим часом Росія буде використовувати нашого солдата в своїй пропаганді.

Нагадаємо, раніше прикордонники російської ФСБ повідомили про затримання в окупованому Росією Криму українця, який нібито намагався незаконно потрапити на півострів через адмінкордон з Херсонською областю. Чоловіка заарештували.