Огляд iPhone 13 Pro і його порівняння з iPhone 12 Pro

Мабуть, в цьому році приставка Pro в назві нового iPhone як ніколи відповідає дійсності. Мова, зрозуміло, про фотографів, відеографіd і інших хлопців, які роблять красивий контент.

Ми обов’язково розповімо про те, що дає iPhone 13 Pro для профі. Проте цю модель будуть купувати і прості люди, фоткала на смартфон в основному салат олів’є та котів. Так як для більшості таких користувачів у новинки на перший погляд не так багато переваг у порівнянні з торішнім флагманом, саме на ці відмінності ми і звернемо увагу.


Багато західні оглядачі зійшлися на думці, що новинку було б справедливо назвати iPhone 12S Pro: мовляв, зміни в основному мінорні. Що ж, подивимося, чи так це. Заодно допоможемо визначитися, кому варто переходити на новинку, а кому можна спокійно почекати ще рік. Отже, ось чим iPhone 13 Pro відрізняється від свого попередника.


Зовнішній вигляд


В цілому дизайн двох пристроїв ідентичний. Зміни можна помітити, тільки якщо про них знати і дуже сильно цікавитися усіма новинками від Apple. Це ми до того, що любителям похизуватися з новим кредитним смартфоном доведеться несолодко: навколишні навряд чи зрозуміють, що у вас новинка, а не торішня «гарбуз». І все ж якщо заглибитися в питання, то деякі відмінності знайдуться. Правда, помітні вони будуть в першу чергу вчорашньому власнику iPhone 12 Pro.

Колір.

На цей раз колірну гамму розбавив новий відтінок – небесно-блакитний, який прийшов на зміну «тихоокеанським синьому». Новинка світліше, виглядає симпатично, але, суб’єктивно, торішній варіант був соковитіше.
Блок з камерами. Мабуть, самий прокачаний елемент новинки. Не дивно, що і блок з камерами став помітно крупніше. Пролунала в сторони майданчик з датчиками, самі вони теж збільшилися. Блок в iPhone 13 Pro випирає куди помітніше, ніж у попередника. Якщо покласти смартфон «спиною» на стіл, «гойдалка» виходить знатна.
Габарити. Ширина і довжина залишилися колишніми, а ось товщина підросла на 0,25 міліметра. Збільшився і вага: якщо минулорічна «прошка» важила 187 грамів, то нова – 203. Незважаючи на здаються незначні зміни, в руці їх відчуття присутнє – в усякому разі якщо є можливість безпосередньо порівняти обидва апарати. Звична до габаритам і вазі iPhone 12 Pro рука моментально зчитує збільшення ваги і товщини у iPhone 13 Pro. Втім, все це не критично і справа звички.


Розташування елементів.

Не знаю, навіщо в Apple це зробили, адже старі чохли все одно не підійдуть через розрослося блоку камер. Проте в iPhone 13 Pro злегка пересунули розташування кнопок і слотів. Так, кнопка харчування і слот для SIM-карти перемістилися вище, а важіль перемикання звукового режиму та кнопки гучності переїхали на кілька міліметрів нижче. Крім того, ближче до верхнього торця перемістився динамік. На його роботі це ніяк не позначилося. Не виключено, що на всі ці зміни довелося піти через внутрішню перекомпонування елементів, яка, в свою чергу, була необхідна для зменшення системи розпізнавання особи TrueDepth.