Облили зеленкою місцевого лідера ОПЗЖ

У Харкові, під час акції протесту медиків проти закриття акушерського відділення клінічної лікарні залізничників, облили зеленкою голову міської організації “Опозиційна платформа – За життя” Андрія Лесика.

Пише Укрінформ, передає Твоя Україна.

За словами учасників акції протесту, акушерське відділення закривають, посилаючись на те, що воно аварійне, хоча гроші на ремонт виділялися.

фото Укрінформ

Лесик прийшов на акцію зі своїми прибічниками, з прапорами та партійною символікою. Представники ОПЗЖ голосно виступали на підтримку медиків. У момент, коли Лесик виголосив звернення до президента, закликаючи його “навести порядок у сфері медицини”, невідомі облили партійця зеленкою, поціливши в обличчя, та втекли з місця події. Правоохоронці, які забезпечували порядок під час акції, побігли за ними слідом, намагаючись затримати.

Лесик спробував продовжувати своє звернення, але воно вже не мало успіху, і він з прибічниками теж пішов. Тим часом, учасники акції продовжували свій протест, скандуючи: “Ні закриттю пологового!”

Як повідомила заступник начальника відділу комунікації поліції в Харківській області Оксана Калмикова, одразу після інциденту поліцейські встановили порушників. Це чоловіки у віці 21, 23 та 27 років. Вони доставлені до поліції. Щодо кожного з них складено адміністративний протокол за статтею “Дрібне хуліганство”.

Вона додала, що близько 13:15 до територіального відділу поліції надійшла заява від 39-річного чоловіка: “Він вказав, що під час мирної акції троє чоловіків порушували публічний порядок та облили його зеленкою”.

Тим часом на сайті організації “Фрайкор” з’явилися фото з місця події з текстом: “Фрайкор знов допоміг Лесику перефарбуватися у трендові політичні кольори”. Пізніше у мережі з’явилася інформація від Фрайкору, що активісти прийшли на акцію “привітатися з Лесиком, і більш нічого не зробили”.

Лесик був фігурантом двох кримінальних проваджень: про посягання на територіальну цілісність України – у 2016 році, та про опір і побиття працівника СБУ – у 2017 році. Кілька місяців провів у СІЗО, потім запобіжний захід замінили на домашній арешт, далі – особисте зобов’язання. З червня 2019 року запобіжний захід не обраний.