Нова амбулаторія та автомобіль для мешканців 6 сіл на Стрийщині

3 лютого 2020 року у селі Конюхів Стрийського району відкрили чергову новозбудовану амбулаторію первинної медичної допомоги. Вона розрахована на чотири тисячі населення з шести сіл.

Про це повідомляє Твоя Львівщина з посиланням на офіційний сайт Львівської обласної державної адміністрації.

Загальна площа приміщення новозбудованої медичної установи становить 290,2 квадратних метри. Амбулаторію оснащено необхідним медичним обладнанням для надання первинної допомоги.

Будівництво та оснащення об’єкту обійшлось в 7 мільйонів гривень – це насамперед субвенція з державного бюджету, а також співфінансування з місцевого бюджету.

На відкриті медичного закладу були присутні місцеві священики о.Іван Піцик та о.Зеновій Федькович, які освятили приміщення, що має служити мешканцям сіл Конюхів, Грабовець, Монастирець, Колодниця, Довголука та Воля Довголуцька.

Зазначимо, що з метою покращення надання медичної допомоги населенню у сільській місцевості Львівщини заплановано збудувати 43 амбулаторії загальної практикти сімейної медицини у різних районах області. Деякі з них вже запрацювали. Також для кожної з 43-х нових амбулаторій закуплено службовий автотранспорт Renault Duster.

Фото: прес-служба Львівської ОДА

Як ми вже писали, амбулаторії первинної медичної допомоги вже відкрито у сільських населених пунктах Львівщини: с. Пониковиця, с. Миклашів, с. Бартатів та інших.