Незвичайне явище: під час рясного снігу пролунав грім та з’явилася блискавка. ВІДЕО

Незвичайне відео опублікувала у Facebook місцева мешканка Ольга Деркач. Як розповіла мешканка Чернігова, під час останнього снігопаду вона побачила кілька блискавок.

За словами Ольги Деркач, подібну погодну аномалію вона бачила вперше за своє життя.

На відео також можна почути грім.

“За свої 30 років це бачу вперше! Гроза під час снігу!!”, – підписала відеоролик мешканка Чернігова.

У коментарях під відео інші користувачі написали, що окрім блискавок під час снігопаду також чули грім, проте вони не встигли зняти аномальні погодні умови.

“А мені Андрій не вірив, що грім гримів”, “І я бачила, видовище звичайно”, “Вловили момент, супер. А я не встигла”, “Я думала, що мені здалося”, “Було моторошно і несподівано”, “Наприкінці вісімдесятих грім гримів узимку, місяць не пам’ятаю. Я стояла в цей час біля Будинку побуту”, “Ми ще й не таке побачимо, Бережіть природу!”, – написали вони під відео.

Відео можна переглянути тут:

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=433711144904433&id=100047966539222

Пояснення погодної аномалії

Снігова гроза – по істині рідкісне метеорологічне явище. При ній замість зливового дощу випадає зливовий сніг, крижаний дощ або крижана крупа.

Все відбувається через змішування великої кількості теплого і холодного повітря при випаровуванні в атмосферу. Залежно від температури останнього погодні умови і можуть привести до такого результату. 

Найбільш часто такі аномалії спостерігаються на берегах Північної Америки (близько 6,3 випадків на рік).