У Кременецькій лікарні відмовилися прийняти дворічну дитину (фото)

На Тернопільщині лікарі відмовилися лікувати дворічну дитину. Малеча потребувала медичної допомоги. Про інцидент у Фейсбук повідомила Жменька Бестрицька‎. Як повідомляє автор, з дитиною не було нічого серйозного, втім впоратися з проблемою без спеціалістів було неможливо.

«Нещодавно з дитиною моєї подруги сталась невеличка пригода. Нічого страшного, але прийшлось викликати швидку до дитини, якій ще і трьох років немає. І виявилось, що Кременецька лікарня дітей не приймає, Збаразька відмовляється приймати людей з Кременця і відправляють в Тернопіль, де хочуть, аби їм “подякували” за те, що не викликають поліцію через, як здається лікарю, недостатній догляд за дитиною. 

У мене питання. Що взагалі відбувається? У нас же місто обласного значення, а таке враження, що ми не кращі якогось глухого села. У нас в лікарні мало відділень? Чи корпусів? Якщо не дай Боже комусь з моїх рідних потрібна буде допомога, то щоб не втрачати час, куди їхати? Не так то вже в нас багато тих важкохворих на вірус, щоб заради якоїсь фігні, з якою інколи самотужки не всім під силу виправити їхати в Тернопіль, по кілька годин чекати лікаря, який тобі погрожує і більше нічого не зробить, але ти йому “подякуй”», – йдеться у дописі.

У КНП “Кременецька районна комунальна лікарня” журналістам повідомили, що випадку, коли б лікарі відмовилися прийняти дитину та надати їй допомогу, не було, як і звернення зі скаргою. Щодо роботи медчиного закладу, за словами директора Павла Кісіля, до 19 червня лікарня працювала у статусі госпіталю для надання допомоги хворим на Covid-19.

“Станом на минулий тиждень і на 9:00 годину ранку 19 червня ми працювали як госпіталь для лікування хворих на коронавірус. Відповідно до наказу, ми не надавали ніякої ургентної, планової та іншої допомоги, окрім, як допомоги хворим на Covid-19. Тобто, лікарня була переоблаштована в госпіталь для надання допомоги хворим на коронавірусну інфекцію. Тільки сьогодні о 9:00 годині ранку цей статус із закладу зняли і з сьогоднішнього лише дня ми почали надавати ургентну допомогу.

Щодо інформації про відмову надати допомогу малолітній дитині, то на сьогодні жодного звернення чи скарги з приводу цієї ситуації не було і немає. Якщо хтось до нас звертається за допомогою, ми не можемо не надати допомогу, оскільки ми призначені для того, щоб її надавати“, – каже директор КНП “Кременецька районна комунальна лікарня” Кременецької районної ради Тернопільської області Павло Кісіль
.