На Тернопільщині померло 4 людини з початку епідемічного сезону від грипу

У Тернопільській області від початку епідсезону 2019-2020 років перехворіло 56 694 осів, а це 5,4% від всього населення.

Про це повідомляє Твоя Україна посилаючись на ДУ “Тернопільський ОЛЦ МОЗ України”.

Загальна захворюваність на грип та ГРВІ за останній тиждень складає 711,5 випадків на 100 тисяч населення, що відповідно на 35,5% вище середнього багаторічного рівня захворюваності.

Ілюстративне фото

На 10-ти адміністративних територіях області (Бучацький, Гусятинський, Заліщицький, Козівський, Кременецький, Підволочиський, Тернопільський, Чортківський, Шумський райони, м. Тернопіль) показник захворюваності на грип та ГРВІ вище середнього багаторічного рівня захворюваності.


На 5-ти адміністративних територіях (Бережанський, Борщівський, Зборівський, Лановецький, Монастириський райони) показник вище високого багаторічного рівня захворюваності. Найвищий він у Зборівському – на 21,2%, Борщівському районі – на 12,3%.

За останній тиждень кількість хворих зросла в порівнянні з попереднім тижнем поточного року на 12,8% (7418 випадків проти 6575).
Госпіталізовано за тиждень 354 особи, серед них 223 дитини. Кількість госпіталізованих зросла на 5,4%, кількість госпіталізованих дітей – на 13,2%.


З початку епідсезону зареєстровано 4 летальних випадки від грипу, лабораторно підтверджені – грип А.

Основним заходом специфічної профілактики грипу залишається вакцинація. Вакциновано 3681 особу, що становить 0,35% від загальної кількості населення області, що забезпечує лише індивідуальний захист і є недостатнім для створення колективного імунітету.

Графіка – ДУ “Тернопільський ОЛЦ МОЗ України”