На Сколівщині судитимуть чоловіка за психологічне насильство щодо жінки

Прокурори Сколівщини передали до суду справу щодо 35-річного жителя с. Хащованя Сколівського району, який вчиняв над 26-річною співмешканкою психологічне насильство.

Про це інформує Твоя Сколівщина, посилаючись на прес-службу Прокуратури Львівської області

У прокуратурі зазначили, що чоловік лаявся, ображав та погрожував своїй цивільній дружині, що, зрештою, викликало у неї страх за свою безпеку, спричинило емоційну напруженість, втому, негативні переживання та призвело до психологічних страждань.

У період від грудня до липня цього року чоловік уже не раз притягувався до адміністративної відповідальності за ст.173-2 КУпАП (домашнє насильство), однак, належних висновків не зробив та продовжив знущатись над своєю жертвою.

Відтак, такі дії фігуранта кваліфіковано як кримінальне правопорушення, передбачене ст.126-1 КК України.

На цей час досудове розслідування завершено, а обвинувальний акт скерований прокурорами Сколівського відділу Стрийської місцевої прокуратури до місцевого суду. Максимальне покарання у разі доведення вини – позбавлення волі на строк до двох років.

Якщо ви стали жертвою домашнього насильства або вам відомі такі факти, звертайтесь у поліцію за телефоном «102» або на національну «гарячу лінію» з протидії насильству 1547.