На Пустомитівщині суд ув’язнив 31-річного чоловіка через обкрадання могил

Пустомитівський районний суд Львівщини засудив до чотирьох років тюрми раніше судимого чоловіка, який обкрадав могили у селі Липники.

Про це інформує Твоя Львівщина посилаючись на сайт Zaxid.net.

Як вказано у вироку суду, 21 березня чоловік перебував на Липниківському кладовищі вчиняв наругу над могилами та крав з пам’ятників та хрестів латунні розп’яття. Поліція затримала 33-річного мешканця Пустомитів на гарячому, коли він саме відкручував розп’яття від хреста.

У вироку суду вказано, що від дій чоловіка постраждали щонайменше семеро людей – це родичі людей, які поховані на Липниківському кладовищі. Вони не прийшли на судове засідання.

Обвинувачений у суді визнав свою провину у нарузі над могилами. 33-річний мешканець Пустомитів є неодноразово судимим, востаннє Пустомитівським райсудом у березні 2021 року за крадіжку. Тоді йому призначили три роки тюрми, однак поки вирок ще не набув чинності, чоловік обікрав могили на Липниківському кладовищі.


Світлина – Поліція Львівської області.

Дослідивши матеріали справи, суддя Володимир Мусієвський визнав винним 33-річного мешканця Пустомитів винним у нарузі над могилами та призначив рік тюрми. Однак до покарання суддя додав три роки тюремного ув’язнення, які чоловік ще не відбув, тож загалом йому доведеться провести в тюрмі чотири роки.