На Пустомитівщині нетверезий водій намагався відкупитися від поліції хабарем

У четвер, 4 червня, у селі Сокільники Пустомитівського району патрульними було зупинено автомобіль “Фольксваген Пасат”, водій якого порушив Правила дорожнього руху. Правоохоронцями було встановлено особу чоловіка, який перебував за кермом автомобіля – 52-річний львів’янин.

Про це інформує Твоя Львівщина посилаючись на Відділ комунікації поліції Львівської області.

Впродовж спілкування поліцейські виявили в нього ознаки алкогольного сп’яніння та запропонували пройти тест на вміст алкоголю в крові. Водій від перевірки відмовився, натомість запропонував правоохоронцям неправомірну вигоду у сумі 2000 гривень.


Ілюстративне зображення

Поліцейські неодноразово попереджали водія про неприпустимість таких дій, а також про кримінальну відповідальність, передбачену за це правопорушення, проте чоловік наполягав на своєму. Правоохоронцями було вилучено кошти, а за даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) КК України. Санкція статті передбачає покарання – штраф від п’ятисот до семисот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк від двох до чотирьох років, або позбавлення волі на той самий строк.

Окрім того, щодо водія було складено протокол про адміністративне правопорушення за ст.130 (Керування транспортними засобами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння) КУпАП.