На Львівщині прикордонники затримали чотирьох громадян Ємену

Впродовж вихідних прикордонники Мостиського загону затримали чотирьох громадян Республіки Ємен, які незаконно намагались дістатися Польщі, – повідомляють у пресслужбі Мостиського прикордонного загону.

В суботу, 18 січня, прикордонний наряд відділу «Смільниця» спільно з оперативниками затримали трьох чоловіків, які пішки прямували в бік кордону. Затримані виявилися громадянами Республіки Ємен, 1996 та 1999 років народження, при собі мали паспортні документи. В ході розбору прикордонники з’ясували, що в Україну іноземці прибули легально та навчалися у столичному виші.

Чоловіків затримали в адміністративному порядку з метою з’ясування обставин правопорушення. Ще одного громадянина Ємену затримали у пункті пропуску «Краківець». Чоловік спробував перетнути українсько-польський кордон у якості пасажира одного з легковиків за чужим паспортом громадянина Німеччини. Встановити особу порушника допоміг його ж дійсний паспорт громадянина Ємену.

Як з’ясували охоронці кордону, в Україну іноземець прибув ще у березні 2015 року на навчання. За спробу незаконного перетину кордону чоловіку доведеться відповідати перед судом.