На Миколаївщині можна придбати фотоальбом про всі дерев’яні храми району

У 2018 році вийшла перша серія альбомів, що стосується дерев’яних церков Миколаївського району тиражем 100 шт (на фото). Це кольоровий альбом на 40 сторінок, у якому зібрані світлини усіх дерев’яних храмів Миколаївського району Львівської області, збудованих в період з 1688 по 1923 роки. До кожної з них подана історична довідка та опис споруди.

Кожен бажаючий може придбати цю фотокнигу, де зібрана частинка історії нашого народу саме в Миколаївському районі. Адже дерев’яне сакральне будівництво – це саме те, що вирізняє наш народ з-поміж інших так само як мова чи культура. Для того щоб придбати, можна написати автору Роману Гарасиму у соціальній мережі фейсбук.

Ці альбоми у першу чергу покликані показати унікальність, неповторність і красу української дерев’яної сакральної архітектури аби усвідомити її цінність і запобігти численним випадкам руйнації та варварства.

Для того щоб збірка поширилась на інші райони Львівщини – потрібно розпродати перший випуск по Миколаївському району.

Дерев’яні храми – невід’ємна частина української культури та ідентичності і наразі одна з найбільш недооцінених сторінок в становленні нашої державності і самовираженні народу!