На Львівщині 41-річна жінка народила немовля до прибуття медиків

На Львівщині 41-річна жінка вдома народила донечку. На даний час породіллю і немовля вже доставили до пологвого будинку, – про це повідомляє Варта1, з посиланням на Львівський Обласний Центр Екстреної Медичної Допомоги та Медицини Катастроф.

«Коли ми заступаємо на зміну, ніколи не знаєм, що на нас чекає, – говорить фельдшер з медицини невідкладних станів станції «Самбір Ігор Дідич. – Їхатимеш ти сьогодні на судоми, відтяті пальці чи пологи, як у нашому випадку».

Отже, надійшов виклик, привід якого звучав як «пологи, новонароджене маля».

«Сідаємо з колегою Наталією Андриц та водієм Ігорем Пилипом в машину та й мчимо у село Нагірне. А там якраз храмовий празник – на Дмитра все відбувалося.

Зайшли до хати й побачили, що жінка уже народила. Ми перерізали пуповину, провели новонародженій первинний туалет, закутали у пелюшки. Також закатеризували жінку, встановили систему.

Породіллі 41 рік, і ситуацію ускладнювало те, що перші пологи у неї були кесаревим розтином. Термін пологів мав наступити за тиждень, не раніше. Та дівчинка «вирішила» народитися у свято», – розповідає медик.

«Ми жінку на ноші, дитя – на руки, і поїхали в Самбірський пологовий будинок, де на нас уже чекали», – розповідає Ігор Дідич.