На Львівщині через сильний вітер залишилися без електрики 38 населених пунктів

У Львівській області через сильний вітер без електропостачання повністю залишилися 38 населених пунктів та ще 24 знеструмлені частково.

Про це інформує Твоя Львівщина посилаючись на “Львівобленерго”.


Станом на 10:00 год., 14 січня, знеструмленими є 16 ліній електропередачі напругою 6-10 кВ повністю та 7 частково, відтак без електропостачання 38 повністю та частково 24 населених пунктів.

За інформацією “Львівобленерго” знеструмлені населені пункти у:
— Західному РЕМ (Городоцька, Яворівська частина);
— Центральний РЕМ (Пустомитівська, Перемишлянська, Жидачівська частина);
— Північному РЕМ (Червоноградсько-Сокальська частина);
— Східному РЕМ (Бродівська частина);
— Південному РЕМ( Сколівська частина);
— Карпатському РЕМ (Старосамбірська частина).

До відновлення електропостачання залучені 28 аварійно-ремонтних бригад: 120 працівників та 42 одиниці техніки.



Варто зазначити, що синоптики та надзвичайники попереджають про сильні пориви вітру та хуртовини на Львівщині 14 та 15 січня. За прогнозами синоптиків сьогодні у Львівській області пориви західного вітру 17-22 м/с, вдень місцями 25-27 м/с, хуртовини, на дорогах ожеледиця. Також сильний вітер поривами до 20 м/с прогнозують і в суботу, 15 січня. У Львівському регіональному центрі гідрометеорології повідомили про ІІ рівень небезпечності (помаранчевий).



Мешканців закликають бути обережними на вулицях та дотримуватися правил безпеки. У разі виявлення повалених дерев, обірваних дротів чи інших аварійних ситуацій звертатися на Гарячу лінію міста за номером 1580 або “Львівобленерго” 0-800-30-15-68 (телефон працює цілодобово, дзвінки безкоштовні). Також повідомити про аварію можна на сайті “Львівобленерго”.