На Львівщині росіянка допомагала “ухилянтам” перетинати кордон: фіктивна довідка коштувала 1000 доларів

У Львові затримали громадянку російської федерації, яка надавала чоловікам призовного віку фіктивні документи про їх непридатність до військової служби.

Як повідомляє НПУ, 21 червня жінку затримали під час одержання  500 доларів США «авансу». Ще стільки ж отримала б після успішного перетину чоловіком кордону. Для цього організаторка «схеми» повинна була надати йому фіктивні документи про непридатність до військової служби.

Наразі фігурантка затримана у порядку статті 208 КПК України. Вирішується питання про повідомлення їй про підозру за ч. 3 ст. 332 КК України та обрання запобіжного заходу. За незаконне переправлення осіб через державний кордон України може загрожувати до дев’яти років позбавлення волі.

Фото: НПУ

Як повідомляє прокуратура Львівської області, затримано та повідомлено про підозру громадянці рф за фактом незаконного переправлення осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України). За даними слідства, жінка пообіцяли переправити військовозобов’язаного мешканця Львівщини через державний кордон України та надати йому військово-облікові документи про непридатність до військової служби за станом здоров’я. Ця послуга коштувала 1000 доларів США.

Джерело: Варта1