На Львівщині планують встановити новий рекорд України

16 січня у Стрілках відбудеться наймасовіше виконання колядки «Нова радість стала» на сопілках.

На захід приїдуть представники Книги рекордів України, які зафіксують новий рекорд і внесуть його до реєстру.

Організаторами заходу стали вчителі музичного мистецтва Стрілківської ОТГ.

«Ми вже приблизно 20 років культивуємо тут, у нашому Стрілківському кущі, сопілку. Вчителі музики на своїх уроках окрім шкільної програми вчать також дітей грати на сопілках і використовують це у різних моментах. Ми подумали, що колядку «Нова радість стала» знає майже кожна дитина, яка грає на сопілці, тому вирішили встановити такий рекорд. Подали заявку, ОТГ оплатить участь, і все буде офіційно затверджено», – розповідає один з організаторів Ярослав Мицак.

Саме він став ініціатором встановлення нового рекорду. Він координує весь процес, домовляється з людьми і тому подібне.

«Ми плануємо зібрати 300 сопілкарів. Це будуть не лише школярі, а також й випускники, старші. Усі, хто вміє та може грати на сопілці колядку «Нова радість стала». Можливо буде й більше, там вже побачимо», – додає Ярослав.

«Хто може та вміє грати на сопілці, нехай обов’язково приєднуються. Майстер з Долини Тарас Лошак буде продавати сопілки, якщо хтось захоче заграти з нами або ж просто для себе, то зможе придбати», – повідомляє Мицак.

Джерело: lmn

Додамо, що Тарас Лошак є знаним майстром сопілок. Саме він виготовив сопілку, з якою гурт Go_A представив Україну на пісенному конкурсі Євробачення.