На Львівщині новорічна гірлянда спричинила пожежу в багатоповерхівці, є постраждалі (ФОТО)

4 січня о 19:05 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу в м. Дрогобич на вул. Коновальця, 15/1, Дрогобицького району. Пожежа виникла в квартирі на першому поверсі п’ятиповерхового житлового будинку.

Про це повідомляє Головне управління ДСНС України у Львівській області, пише Твоя Львівщина.

На момент пожежі в квартирі перебувала мати, 1994 року народження, з дитиною. Відчувши неприємний запах і побачивши загорання в кімнаті, жінка намагалась самостійно загасити пожежу. Але зрозумівши, що самостійно не справиться, не гаючи часу вибігла з дитиною на руках до сусідів.

До місця події було направлено вогнеборців 5-ої державної пожежно-рятувальної частини м.Дрогобич. Надзвичайники включились у спеціальні апарати захисту органів дихання та зору, так як загорання вже спричинило сильне задимлення, та приступили до ліквідації пожежі. О 19:22 пожежу вдалось локалізувати та о 19:24 ліквідувати в складі ланки газодимозахисної служби. Внаслідок пожежі вогнем знищено речі домашнього вжитку на площі 4 кв.м.

Однак, внаслідок цієї пожежі жінка отруїлись продуктами горіння. Потерпілу, з ознаками отруєння продуктами горіння було госпіталізовано у Дрогобицьку міську лікарню. Дитина медичної допомоги не потребувала.

Як з’ясувалось на місці події, ймовірною причиною пожежі могла стати ввімкнена гірлянда, якою були прикрашені меблі в спальні.

До ліквідації займання залучалось 2 одиниці спецтехніки та 8 чоловік особового складу.

Обставини виникнення займання встановлюють правоохоронні органи.

Рятувальники Львівщини закликають громадян не провокувати пожежі у побуті! Одним із атрибутів свята є гірлянда. В той же час, недотримання елементарних вимог безпеки при її використанні може бути причиною виникнення надзвичайних подій, зокрема пожеж.

Просимо Вас відповідально ставитись до власного життя та життя своїх рідних і в разі небезпеки телефонувати до Служби порятунку “101”.