На Львівщині внаслідок пожеж загинули троє людей (фото)

У Львівській області внаслідок пожеж в будинках, які виникли в трьох різних районах загинули троє людей.

Про це інформує Твоя Львівщина посилаючись на ГУ ДСНС України у Львівській області та Департамент з питань цивільного захисту Львівської ОДА.


У четвер, 25 листопада, о 12:29 год. виникла пожежа на другому поверсі двоповерхового житлового будинку в одній з квартир в місті Буськ на вулиці Галицька, 18.

На момент прибуття пожежно-рятувального підрозділу до місця виклику з вікна квартири вибивався дим. За інформацією сусідів у квартирі може знаходитись власниця. Сусіди намагались самостійно відчинити двері квартири, але їм не вдалося цього зробити.

Через сильне задимлення рятувальники включились в спеціальні апарати захисту органів дихання та зору, потрапили в квартиру і приступили до проведення робіт з пошуку людини.
За допомогою тепловізора, рятувальники знайшли жінку, 1960 року народження, без ознак життя.

Внаслідок пожежі вогнем знищено ліжко та речі домашнього вжитку площі 2 кв.м.
Причину виникнення займання встановлюють правоохоронні органи.


Світлина – ГУ ДСНС України у Львівській області.

Ще одна пожежа виникла 25 листопада о 21:40 год. в селі Низи Белзької ТГ в дерев’яному одноповерховому житловому будинку, розміром 10×20 м.

На момент прибуття пожежно-рятувальних підрозділів до місця виклику одна з кімнат будинку була охоплена вогнем. Рятувальники включились в спеціальні апарати захисту органів дихання та зору і приступили до проведення робіт з пошуку людини та ліквідації пожежі.

Вогонь швидко поширювався дерев’яними конструкціями будівлі і дах вже був охоплений вогнем.
На місті пожежі виявлено тіло власника, 1988 року народження.

Внаслідок пожежі вогнем знищено покриття на площі 30 кв.м, перекриття на площі 20 кв.м, речі домашнього вжитку на площі 10 кв.м. Врятовано: 3 будівлі.
Причину виникнення займання встановлюють правоохоронні органи.


Світлина – ГУ ДСНС України у Львівській області.

У п’ятницю, 26 листопада, о 01:06 год. до Служби порятунку “101” надійшло повідомлення про пожежу в м. Львові на вул. Остроградських,14 на другому поверсі п’ятиповерхового житлового будинку в одній з квартир.

На момент прибуття пожежно-рятувальних підрозділів до місця виклику з вікон квартири вибивався дим. Як повідомили сусіди, що в квартирі може знаходитись власниця.

Вогнеборці включились у спеціальні апарати захисту органів дихання та зору і приступили до проведення робіт з пошуку джерела загорання та пошуку власниці.
На місці пожежі виявлено тіло власниці, 1949 року народження.

Внаслідок пожежі знищено речі домашнього вжитку на площі 10 кв.м та пошкоджено облицювання стін на площі 20 кв.м.
Причину виникнення займання встановлюють правоохоронні органи.


Світлина – ГУ ДСНС України у Львівській області.

Загалом з початку року на території Львівської області виникло 3 627 пожеж, на яких виявлено 67 загиблих осіб та 74 травмовано.


Рятувальники Львівщини вкотре нагадують правила пожежної безпеки:
• не паліть у ліжку;
• слідкуйте за станом та справністю електромережі;
• у разі виходу з приміщень не залишайте увімкненими телевізори, праски, обігрівачі, тощо;
• не залишайте малолітніх дітей без нагляду, та не дозволяйте їм бавитися сірниками;
• намагайтеся уникати перевантаження електричних мереж, не вмикайте одночасно побутові електроспоживачі великої потужності;
• при використанні пічного опалення перевірте справність.

Рятувальники звертаються до мешканців Львівщини бути обачними і дбати про власне життя та життя тих, хто поруч. Не варто легковажити елементарними правилами пожежної безпеки.