На кордоні працівники митниці вилучили 200 літрів глінтвейну (фото)

Сьогодні, 8 грудня, вночі в міжнародному пункті пропуску для автомобільного сполучення “Грушів-Будомєж” працівники Галицької митниці за незаконне переміщення вилучили 200 літрів вина.

Про це інформує Твоя Львівщина, посилаючись на прес-службу Галицької митниці Держмитслужби.

Громадянин України, 30-річний мешканець Чернівецької обл., прибув у пункт пропуску з Республіки Польщі. Під час митного контролю автомобіля “MERCEDES Sprinter” у працівників митниці виникли підозри про можливе приховування товарів від митного контролю. Автомобіль скерували в місце поглибленого огляду транспортних засобів та товарів. Там в салоні авто митники знайшли 200 пляшок вина ємністю один літр кожна.
Під час усного опитування громадянин України про наявність будь-яких товарів та предметів не заявив, проте після митного огляду товар визнав своєю власністю.

На такий товар встановлено обмеження щодо ввезення громадянами на митну територію України. Громадяни, які досягли 18-річного віку, можуть ввозити алкогольні напої на митну територію України в ручній поклажі або супроводжуваному багажі без сплати митних платежів та без письмового декларування у таких кількостях із розрахунку на одну особу: 5 літрів пива, 2 літри вина, 1 літр міцних (із вмістом спирту більш як 22 %) алкогольних напоїв.



За ознаками ст. 471 Митного кодексу України складено протокол про порушення митних правил. Предмети правопорушення вилучено. Справу скерують до суду.