На Запоріжжі підлітки знайшли вибухівку та гралися нею, поки та не здетонувала

У середу, 23 березня у селі Обільне Мелітопольського району на Запоріжжі троє підлітків знайшли вибухівку та гралися нею допоки вона не здетонувала. Про це повідомив речник Запорізької обласної військової адміністрації Іван Арєф’єв.

Про це інформує Твоя Львівщина посилаючись на сайт Суспільне. Новини.


“Діти 2007, 2008, 2009 років народження були госпіталізовані до Мелітопольської лікарні. Дитина 2008 року перебуває у реанімації. Такі залишки війни загрожують безпеці дітей та призводять до травм, каліцтв втрати життя”, — зазначив речник.

Також у Запорізькій обласній військовій адміністрації наголошують, що ворог використовує заміновані предмети, а також може скидати протипіхотні міни-“метелики”.


“Ще однією небезпекою є снаряди, які не розірвались. І про це все потрібно розповідати дітям. Адже вони можуть мати вигляд іграшки, мобільного телефону, кулькової ручки — начиненими вибухівкою можуть виявитися будь-які предмети. Протипіхотні міни-“метелики” мають незвичну форму, а їхній корпус, виготовлений з пластику, може бути різного кольору”, — пояснює Іван Ареф’єв.



У ДСНС закликають, у разі виявлення вибухонебезпечних та підозрілих предметів негайно телефонувати оперативним службам за телефонами: 101, 102, надавши інформацію про характерні ознаки предмета.

Поки очікуєте на представників правоохоронних органів або ДСНС України, не допускайте до небезпечної зони інших людей, додають у ДСНС.