На Жовківщині затримали школярів, які викрали мотоцикл (ФОТО)

Поліцейські Жовківського відділення поліції розшукали викрадений у мешканця району мотоцикл. Виявилось, що до вчинення злочину причетні двоє мешканців сусіднього села – школярі віком 15 та 16 років.

Про це інформує Твоя Жовківщина, посилаючись на відділ комунікації поліції Львівської області.

5 липня у Жовківське відділення поліції надійшло повідомлення від мешканця одного з сіл району (назву села правоохоронці не повідомляють) про викрадення його мотоцикла «Дельта».

Проведеними заходами слідчо-оперативна група та співробітники карного розшуку територіального підрозділу поліції встановили, що зловмисники викрали мотоцикл з підсобного приміщення домогосподарства, завели його у ліс неподалік села та заховали у хащах, прикривши гіллям та листям.

Фото поліції

«Оперативники розшукали мотоцикл і влаштували в лісі засідку. За кілька днів до схову прийшли двоє хлопців, які почали розбирати викрадений мотоцикл на запчастини. За цим заняттям їх і затримали правоохоронці», – розповів начальник Жовківського відділення поліції, майор поліції Андрій Коцур.

Особи зловмисників встановлені – ними виявились школярі з сусіднього села віком 15 та 16 років. Викрадений мотоцикл як речовий доказ, правоохоронці вилучили.

За даним фактом слідчі відкрили кримінальне провадження за ч.2 ст.289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання – позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років з конфіскацією майна або без такої. Триває досудове розслідування.