На Жовківщині бабуся живе у стайні з коровами, бо не має домівки (ВІДЕО)

У с. Деревня Жовківської ОТГ проживає 75-річна Ганна Практика. Жінка тримає багато корів і живе разом з ними у стайні, щоб зігрітися. Власне житло згоріло, а родичів, які б опікувались старенькою – немає.

Про це йдеться у репортажі інформаційного агенства ЧБ Інфо, знімальна група якого вчора ввечері, 8 грудня, виїхала на місце події. Також туди прибули і представники поліції.

Фото: скрін із відео ЧБ Інфо

Як вдалося з’ясувати журналістам, власниця тварин Ганна Практика 1945 року народження перебуває у не зовсім адекватному психологічному стані і, можливо, потребує медичної допомоги.

Іншою проблемою, яка виникла, є відсутність житла у пані Ганни. Тож вона змушена жити у стайні разом з коровами. Спить поруч з ними, щоб зігрітися, і п’є їхнє молоко, аби хоч якось підтримувати свою життєдіяльність. Кращих умов для проживання у неї немає.

За словами місцевих мешканців, родичі жінки померли, тож ніхто нею не опікується. І триває це вже доволі довго.

Щодо долі корів, як проінформувала поліція, відкрито справу згідно зі статтею 89 ККУ “Про адміністративні правопорушення” у частині неналежного утримання тварин. Експертом проведено обстеження корів та встановлено їх стан, як середньої годувальності.

На пропозицію потенційних покупців щодо продажу корів, громадянка Ганна Практика не погодилась, мотивуючи тим, що її не влаштовує ціна. Прямого фізичного знущання з боку власниці відносно тварин не виявлено, тож у поліції не було підстав їх вилучити.

Також у виданні ЧБ Інфо повідомили, що жінка тривалий час жила з мертвими родичами в хліві, отримуючи за них пенсії. Такої інформацією поділились читачі. Тому, потрібно терміново провести її медичне обстеження, насамперед у психологічній площині.

Наполегливе прохання до відповідних соціальних служб, а також до новообраного старости села Деревня, депутатського корпусу та голови Жовківської ОТГ зробити все можливе щоб допомогти жінці у таких важких життєвих обставинах, оскільки сама вона не впорається…