На Дрогобиччині за вихідні ліквідували масштабну пожежу та вилив ртуті : деталі

В понеділок, 26 квітня о 01:35 до Служби порятунку “101” надійшло повідомлення про пожежу с. Грушів (Меденицька СелТГ) на вул. Т.Шевченка, Дрогобицького району в дерев’яній господарській будівлі обшитій шифером, критій шифером, розміром 6×4 м.

До місця виклику негайно виїхали рятувальники 5-ої державної пожежно-рятувальної частини м. Дрогобич та місцева пожежна команда с. Меденичі.Пожежу локалізовано о 02:06 та повністю ліквідовано о 02:57.

Внаслідок пожежі вогнем знищено будівлю, дах на площі 12 кв.м. цегляної господарської будівлі, критої шифером, розміром 3×4 м, дах на площі 12 кв.м. цегляної господарської будівлі, критої шифером, розміром 3×4 м.

Врятовано 3 будівлі.До ліквідації пожежі залучили 6 чоловік особового складу та 2 одиниці спецтехніки. Внаслідок пожежі ніхто не постраждав.Обставини події та причина виникнення пожежі встановлюються.

Також, в неділю 25 квітня о 14:44 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення, що в м. Дрогобич на вул. Самбірська, 84 Дрогобицького району на відкритій території виявлено розлиту металеву ртуть на площі 0,5 кв.м та розбиту скляну колбу.

До місця виклику виїхали надзвичайники 5-ої державної пожежно-рятувальної частини м. Дрогобич.

Пожежно-рятувальним відділенням механічним способом проведено збір 50 г ртуті, яку передано представнику відділу надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Дрогобицької міської ради для зберігання та подальшої утилізації.