На Городоччині чотирьом жінкам присвоєно почесне звання “Мати-героїня” (фото)

У середу, 25 листопада, голова Городоцької районної державної адміністрації Іван Саган, заступник голови РДА Василь Спесівов та керівник управління соціального захисту населення РДА Юлія Матвієнко вручили чотирьом матерям Городоччини посвідчення та знаки почесного звання України “Мати-героїня” відповідно до Указу Президента України від 8 травня 2020 року №170/2020.

Про це інформує Твоя Львівщина, посилаючись на пресслужбу Городоцької РДА.

Вручаючи почесні нагороди “Мати-героїня” голова райдержадміністрації Іван Саган зазначив: “Мати-героїня” – це перш за все державне визнання Вашої материнської самовідданості, наполегливої і надважкої праці, яку Ви вкладаєте у своїх дітей. Низько вклоняюсь Вам, дорогі матері, за Вашу любов, терпеливість, за недоспані ночі та бажаю злагоди в родинах, наснаги, поваги та доброго здоров’я”.

Посвідчення і знаки почесного звання “Мати-героїня” вручено 4-ом матерям, а саме:
– Гордон Ориславі Романівні – матері 6 дітей, жительці с.Повітно;
– Зайшлій Ганні Іванівні – матері 7 дітей, жительці с.Грімне;
– Тростінській Галині Тадеївні – матері 5 дітей, жительці с.Грімне;
– Лях Надії Григорівні – матері 5 дітей, жительці с. Заверещиця.



Відповідно до Закону України “Про державні нагороди” почесне звання “Мати-героїня” України є державною нагородою і є вищою формою відзначення громадян за видатні заслуги перед Україною.

Варто зазначити, що Указом Президента відзначають багатодітних матерів, які виховали п’ятьох і більше  дітей до  восьмирічного віку та створили їм належні умови для їхнього інтелектуального, фізичного та духовного розвитку.