Начинена вибухівкою пляшка розірвалася просто в руках: у Львові рятують 17-річного хлопця з Донеччини

17- літній Павло з Донеччини ледь не втратив життя, піднявши із землі пляшку, яка виявилася замінованою.

Про це повідомили у Першому медичне об’єднанні Львова, інформує Твоя Львівщина.


У розпал війни хлопець залишився сам у рідному селі Долина, що на Донеччині. Батько пішов захищати країну на фронт, а маму з молодшим братом окупанти насильно вивезли у Росію.

Після того, як в дім влучила ракета, хлопець перебрався переховуватися від обстрілів у Святогірську Лавру. Там він допомагав місцевим жителям та українським військовим. Одного дня Павло підібрав пляшку з землі, аби викинути її у смітник, однак вже за долю секунди пролунав вибух. Предмет був замінованим.


Світлина – Перше медичне об’єднання Львова

Прийшов до тями Павло лише у Львові. У Лікарню Святого Миколая хлопця доправили евакуаційним потягом. Стан хлопця був вкрай важкий: забій легенів, розрив м’яких тканин кисті та передпліччя правої руки, масивна травма правого стегна та інфекційне ускладнення. Більше ніж тиждень медики боролися за життя хлопця у відділенні реанімації.

Опісля лікарі продовжили подальше лікування ран.

“Найважча з них – розрив м’яких тканин кисті правої руки, якою Павло підібрав пляшку. У міру загоєння кінцівки, з хлопцем почав активно працювати наш спеціаліст відділення реабілітації – старший дитячий фізіотерапевт Сергій Худа. І успіхи хлопця неймовірні: Павло уже сам знову застібає ґудзики та частково розгинає пальці. Лікарі кажуть – аби повністю випрямити долоню йому потрібен ще щонайменше місяць щоденних занять”, – розповіли медики.