Народний депутат України тішиться з приводу смерті борця за волю України Михайла Мулика

Народний депутат України Вадим Рабінович з “Опозиційної платформи – за життя” з трибуни Верховної Ради заявив, що смерть ветерана дивізії “Галичина” Михайла Мулика є гарною новиною і назвав його фашистом.

Наприкінці свого виступу щодо питання парламентаризму та демократії нардеп заявив, що є і хороші новини і почав радіти з приводу смерті ветерана дивізії “Галичина” Михайла Мулика.

Нардеп сказав наступне: “В Івано-Франківську поховали чергового ветерана дивізії СС “Галичина “Михайла Мулика. Похорон був державним. Мер міста, люди у фашистській формі, – все, як годиться! Обіцяли відкрити меморіал…”. Далі у своїй промові не зупинився: “При вас не тільки грабують країну, а й повністю узаконюють фашизм і фашистів … Біда в нашому домі! Треба вставати на захист землі, України і піднімати опір фашизму! .. Але я хочу вас попередити: фашизм не пройшов в 1945 році, не пройде і зараз! Кінець фашизму один: слава Україні тієї, яка переможе фашизм!

Українофоб Рабінович з Опозиційного блоку вважає хорошою новиною, те що в Івано-Франківську поховали дивізійника Михайла Мулика, та назвав фашистами всіх, хто вважає дивізійників героями і борцями за незалежність.

Опубліковано Наше Прикарпаття Вівторок, 4 лютого 2020 р.

Нагадаємо, 25 січня, на 100-му році життя в Івано-Франківську помер ветеран Української дивізії “Галичина”, бранець сталінських таборів – Михайло Мулик.

Михайло Мулик народився на Тернопільщині 20 жовтня 1920 року. У 17 років він став одним із січових стрільців, а у 1943-го вступив до лав української дивізії “Галичина”. Служив командиром батальйону. За рік під час битви за Броди потрапив у радянський полон. Після тортур у московській Луб’янці Мулика відправили до таборів. Покарання відбував, зокрема, в Республіці Комі. Із заслання повернувся у 1954-му році. Написав вісім книжок про український визвольний рух та боротьбу за незалежність. Колишній бранець сталінських таборів в останні роки свого життя тішився тим, що щоранку міг чути гімн України.

Михайло Мулик

Також додамо, що дивізія «Галичина» ніколи не була засуджена ні на Нюрнберзькому трибуналі, й ніде інше. Злочинцями їх вважала лише радянська влада, для якої всі, хто боровся за вільну Україну – злочинці!