Навколо єдиного на Турківщині інфекційного відділення вирують пристрасті (ВІДЕО)

У смт Бориня Турківського району, а тепер адміністративному центрі Боринської ОТГ Самбірського району, вирують пристрасті щодо можливого перенесення єдиного в районі інфекційного відділення до приміщення головного корпусу Боринської районної лікарні.

Про це йдеться у програмі “Очі” на телеканалі “Перший Західний”, інформує Твоя Львівщина.

Мешканці незадоволені, адже припускають, що через таку реорганізацію хочуть цілком закрити єдине в районі інфекційне відділення. Крім нього, найближче знаходиться аж за 100 км у Самборі. Проте директор КНП “Боринська районна лікарня” Ігор Маркін запевняє, що такий крок є вимушений, оскільки лікарня готується приймати ковідних хворих, а у старій будівлі нема належних умов для цього, натомість у головному корпусі передбачені кисневі точки для пацієнтів, які потребують кисневої підтримки. Також має бути окремий вхід та вентиляція, чого нема у діючому інфекційному відділенні.

Мешканці прагнуть аби створити комісію з фахівців, громадськості та лікарів, щоб обстежити умови у приміщеннях інфекційного відділення та визначити чи відповідає воно всім вимогам і чи можна його зберегти. На це варто закладати кошти в місцевий бюджет на наступний рік – вважає селищний голова Михайло Шкітак.

Зазначимо, що балансоутримувачем лікарні виступає Турківська районна рада, яку розформували в межах реформи децентралізації, а нова районна рада (Самбірська) тільки-но приймає повноваження.

Детальніше дивіться у сюжеті:


Читайте більше новин по Боринській та Турківській територіальних громадах.