Мер Умані не хоче пускати в місто паломників з країн, які знаходяться у “червоному списку”.

Мер Умані Олександр Цебрій, зробив заяву про те, що готовий до  радикальних заходів, щоб не пустити в місто паломників-хасидів через ситуацію з коронавірусом – повідомляє “Твоя Україна”, посилаючись на видання “Діло”.

З  його слів, на в’їздах до міста можуть виставити блокпости.

Про це він заявив у відеозверненні на своїй Facebook- сторінці.

Зі слів самого Цебрія, йому надійшло запрошення на засідання державної комісії ТЕБ та НС, яка 11 серпня 2020 року дозволила в місті Умань присутність від 5 до 10 тисяч паломників-хасидів. Пізніше комісія підтвердила своє  рішення і заявила, що оскарженню воно не підлягає!

“Тому я готовий на радикальні заходи, але в рамках чинного законодавства. Ви пам’ятаєте, як це було, коли перекривалися блокпостами в’їзди на територію міста Умань. Це рішення може прийняти ТЕБ та НС міста Умані. Я хочу почути ваше ставлення до цього”, – заявив Цебрій.

Мер Умані також додав, що вирушає до  Києва і там спробує домогтися зустрічі з президентом Володимиром Зеленським, щоб розповісти про ситуацію.

Приїзд паломників- хасидів  передбачається у вересні. Більшість з них прибуває з Ізраїлю, який на сьогодні знаходиться в “червоному списку”. Приїжджі з Ізраїлю повинні пройти двохтижневу ізоляцію або здати ПЛР-тест.

https://m.facebook.com/watch/?v=306122440461992&_rdr
Відео: Facebook Олександр Цебрій