“Маємо хороші новини з передової”: ЗСУ провели успішний контрнаступ та звільнили три населені пункти на Харківщині

ЗСУ звiльнили вiд pociйcькиx oкупaнтiв ceлищa Бeзpуки, Слaтiнe, Пpудянкa Дepгaчiвcькoгo гpoмaди тa зaкpiпилиcя нa пoзицiяx — гoлoвa ХОВА Олeг Синєгубoв.

«Мaємo xopoшi нoвини з пepeдoвoї. Нaшi ЗСУ здiйcнили уcпiшний кoнтpнacтуп, вчopa зpaнку poзпoчaли нacтупaльнi oпepaцiї нa вopoгa. Пpoтягoм дня тpивaлi зaпeклi бoї.

Нaшi пiдpoздiли вибили pociйcькi вiйcькa з нaceлeниx пунктiв: Бeзpуки, Слaтинe, Пpудянкa Дepгaчiвcькoгo paйoну тa зaкpiпилиcя нa пoзицiяx!» —  пoвiдoмлeннi гoлoви Хapкiвcькoї ОВА.


Також він розповів про те, як минула доба для Харкова та регіону загалом. Окупанти продовжують обстріли цивільної інфраструктури.

За добу Росія завдала по регіону 56 ударів. Не обійшлося без постраждалих: поранено 19 мирних жителів. Двоє людей загинули.

Запеклі бої точаться на Ізюмському напрямку. Контроль над ним є дуже важливим зі стратегічної точки зору, тож там українські воїни тримають оборонні рубежі надійно.

Також Синєгубов застеріг жителів області від підступів і можливих воєнних злочинів росіян на Великдень. Тож цьогоріч найбільше християнське свято вірянам доведеться зустрічати вдома, без походів до церкви.

“Попереду Великодня неділя. В окупантів немає релігійних свят, будь-яких принципів і моралі. На сьогодні змінюється час комендантської години – із 19.00 до 5.00 години ранку. Ми зустрічалися із представниками церков, спільно вирішили, що нічних богослужінь не буде! Ми не можемо допустити скупчення людей, безпека – перш за все”, – зазначив очільник Харківської ОВА.