Марусі Звіробій суд обрав запобіжний захід

Сьогодні, 10 лютого, відбулось засідання у Печерському районному суді міста Києва у справі про погрози президенту Володимиру Зеленському.

Про це інформує Твоя Львівщина посилаючись на сайт Українська Правда.

Фото із сторінки fb Марусі Звіробій.

Сторона захисту, адвокати підозрюваної вимагали передати матеріали справи до Шевченківського суду. За територіальною підсудністю Марусі Звіробій, судове засідання має відбуватися саме там, запевняє захисник. Однак суддя відхилив вимогу адвоката Марусі Звіробій.  Таким чином, суд задовільнив клопотання сторони обвинувачення.

Суд обрав запобіжний захід ветеранці російсько-української війни Олені Самбул (Біленька), відомій як Маруся Звіробій, за яким вона повинна здати на зберігання закордонний паспорт, прибувати за кожною вимогою до слідчого, прокурора або до суду, не відлучатися за межі Києва та Київської області без дозволу, повідомляти про зміну свого проживання та у випадку працевлаштування, про зміну роботи. Окрім цього, Марусю Звіробій зобов’язали носити електронний засіб контролю строком на два місяці до 9 квітня 2020 року.

“Мені похрєну чи буде у мене браслет, чи не буде, з якого боку грат я буду. Я вам ще раз кажу, уклоністи і сцикуни зараз намагаються знівелювати всю роботу ветеранів. Я бачу цю справу так”. – зазначила Маруся Звіробій.

Фото із сторінки fb Марусі Звіробій.

Довідка.
Маруся Звіробій (справжнє ім’я – Олена Анатоліївна Самбул (Біленька) – український доброволець, інструкторка навчального центру десантно-штурмових військ, громадська діячка, блогерка. У жовтні 2019 року разом із нардепом від “Європейської солідарності” Софією Фединою у відеозверненні обговорили грубе спілкування президента Володимира Зеленського з добровольцем у Золотому, припустивши, що в одній з таких поїздок Зеленський може потрапити під обстріл або стати жертвою замаху.