Львівські школи переводять на дистанційне навчання

Сьогодні відбулося засідання міської комісії з питань ТЕБ і НС, на якому прийняли рішення з 18 жовтня на тиждень перевести учнів 5-11 класів львівських шкіл на дистанційну форму навчання. Про це під час брифінгу повідомив мер Львова Андрій Садовий.

Про це повідомляє Львівська міська рада, пише Твоя Львівщина.

Фото: Львівська міська рада

«З 18 жовтня на тиждень часу учні 5-11 класів переходять на дистанційне навчання. Діти 1-4 класів та дошкільних навчальних закладів продовжують займатись в звичному режимі. Опісля тиждень часу (до 31 жовтня) будуть осінні канікули, відтак буде 2,5 тижні для того, щоб перервати хвилю захворюваності.

Також ми звертаємось до всі вищих освітніх закладів (училищ, коледжів, університетів), щоб вони з 18 по 31 жовтня проводили навчання онлайн», – наголосив Андрій Садовий, міський голова Львова.

Також у Львові з 14 жовтня припиняють проведення усіх масових розважальних заходів. Натомість у місті зможуть проводити невеликі конференції, якщо всі їхні учасники будуть мати сертифікат про вакцинацію або негативний ПЛР-тест на ковід.

Окрім того, у місті призупиняють планові госпіталізації та операції в лікарнях.

Міський голова Андрій Садовий також заявив, що у місті незабаром планують посилити обмеження для працівників та відвідувачів закладів харчування та торгово-розважальних центрів.

«Незабаром ми будемо мати ситуацію, коли в кафе, ресторан чи ТРЦ зможуть заходити люди, які мають вакцинацію або негативний ПЛР-тест, і це буде перевірятись. Це є нормою для багатьох країн ЄС, а там значно кращий рівень вакцинації», – сказав Садовий.

Садовий також повідомив, що зараз у Львові близько третини мешканців щеплені однією або двома дозами вакцини.

Додамо, що більшість львівських шкіл планово мають йти на тижневі осінні канікули з 25 жовтня.

За останню добу, 7 жовтня, на Львівщині зафіксували 1 237 хворих на коронавірус. Це найбільший показник захворюваності з квітня.