Легені уражені на 80%: у львівському “Охматдиті” рятують 5-річну дівчинку, хвору на COVID-19

У Львівській обласній дитячій клінічній лікарні “Охматдит” станом на сьогодні, 23 вересня, перебуває 13 дітей, які хворіють на COVID-19. Одна з пацієнтів, 5-річна дівчинка зі Стрийського району, у вкрай важкому стані.

Про це інформує Твоя Львівщина посилаючись на facebook-сторінку Львівської обласної дитячої клінічної лікарні “Охматдит” та сайт “Zaxid.net”.

“Малечі 5 рочків, до нас її доставили з Львівщини. У дівчинки двобічна полісегментарна пневмонія, викликана SARS-CoV-2, сепсис, дихальна, серцево-судинна і поліорганна недостатність, РДС ІІІ ступеня. Легені дитини уражені на 80% . Дихати їй допомагає зараз апарат ШВЛ.” – повідомляють на facebook-сторінці медзакладу.

Усе починалась як звичайна застуда – кашель, нежить, але за три дні симптоми наростали дуже стрімко і з району дівчинку привезли до нас. Зараз наша мультидисциплінарна команда робить усе можливе для порятунку дівчинки.

“Якщо індекс оксигенації буде знижуватися, негативна динаміка буде зберігатися, підключимо дитину до ЕКМО”, – каже завідувачка відділенням реанімації та інтенсивної терапії Віра Приймакова.


Ілюстративне зображення

“Мами і тати, пильнуйте найдорожчих! Не зволікайте, якщо звичайна застуда не минає. Якщо є симптоми коронавірусної інфекції, зверніться до сімейного лікаря. Якщо стан дитини важкий, телефонуйте у “швидку” і повідомте про підозру на COVID-19. Дорослим нагадуємо про вакцинацію, маски і дистанцію!”, – звернення до батьків від працівників медзакладу.