“Кому она нужна ваша “українська мова”?”: у дитячому таборі спалахнув скандал у через російську мову

У тенісному таборі в Києві розгорівся скандал через спілкування російською мовою. Один з учнів табору пожалівся мамі, що його змушували говорити російською.

Джерело: фейсбук Олени Якобчук

“Кому потрібна ваша мова”
Жінка розповідає: приїхала за сином в академію і почула від нього шокуюче: “Тихо, мамо, у нас тут потрібно говорити російською”. На це Олена Якобчук звернулася до керівництва. За її словами, при ній і дітях вожаті табору з іронією питали, чи взагалі українська мова комусь потрібна.

Я вже там все розказала, але ж що робити? Хто перевіряє заклади навчання? Вожаті при мені дітям кажуть: “Кому она нужна ваша “українська мова?”
– написала Олена Якобчук.

Як відреагувало керівництво тенісного табору
Згодом обурена мати виправила пост, зазначивши, що розголос допоміг вирішити проблему. За її словами, наступного разу, коли вона приїхала у табір, куратори розмовляли українською.

Жінку запевнили, що усе буде добре і більше така ситуація не повториться. “Завдяки нашій і вашій реакції діються прекрасні справи для нашої держави і наших дітей. Я навіть не думала, що може так все бути ефективно”, – написала Олена Якобчук.

У таборі кажуть, що “хлопчик не так усе зрозумів”


У коментарі Obozrevatel в МТА розповіли: конфлікту по суті не було, а хлопчик неправильно зрозумів вожату. Мовляв, до їхнього табору приходять діти з російськомовних і англійськомовних родин. Саме вони просять говорити російською чи англійською.