Китай запідозрили в підготовці до Третьої світової із застосуванням біологічної зброї

Китайських науковців запідозрили в підготовці до Третьої світової війни із застосуванням біологічної та генетичної зброї, враховуючи коронавіруси. Її вони нібито вели протягом останніх шести років.

Як пише Daily Mail, про це йдеться документі, до якого отримав доступ Держдепартамент США. У ньому такі види китайської зброї розглядаються як “основні для перемоги”, також там описуються ідеальні умови для її випуску і вплив, який вона зумовить на “ворожу медичну систему”. Експерти висловили стурбованість, зазначаючи, що це є ще одним свідченням того, що Пекін розглядав військовий потенціал коронавірусів SARS ще в 2015 році. Крім цього, отримані дані викликали нові побоювання щодо причини виникнення COVID-19, оскільки деякі офіційні особи все ще вважають, що вірус міг “вислизнути” з лабораторії в Ухані.

Зазначається, що в досьє науковців Народно-визвольної армії та посадовців охорони здоров’я Китаю вивчається маніпуляція з хворобами для виготовлення зброї “небаченим раніше способом”. Автори наполягають на тому, що Третя світова війна “буде біологічною”, на відміну від перших двох, які описувалися як хімічна і ядерна відповідно.

Посилаючись на дослідження, які припускали, що дві атомні бомби, скинуті на Японію, змусили їх здатися і призвели до закінчення Другої світової війни, китайські фахівці підкреслили, що біологічна зброя буде “основною зброєю для перемоги” в Третій світовій. У документі також вказано ідеальні умови для випуску такої зброї і завдавання максимального збитку. Так, науковці з Китаю нібито говорять, що такі атаки не варто проводити посеред ясного дня, оскільки інтенсивне сонячне світло може пошкодити патогени, а дощ або сніг – вплинути на частинки аерозолю. Замість цього вони радять атакувати вночі або на світанку, в сутінках або ж у похмуру погоду, за “стабільного напрямку вітру… так, щоб аерозоль міг плавати в цільовій області”.

Водночас у дослідженні також зазначається, що така атака призведе до збільшення кількості пацієнтів, які потребуюватимуть госпіталізації, що потім “може призвести до краху ворожої медичної системи”.

Серед інших побоювань – дослідження в Інституті вірусології Уханя, недалеко від якого було виявлено перший спалах COVID-19 наприкінці 2019 року. Підкреслюється, що там вірусологи створюють нові віруси, які вважаються поширюванішими та смертоноснішими.

Тут видання посилається на опубліковане нещодавно одкровення з книги “Що насправді трапилося в Ухані”. “У документі “Нові види антропогенних вірусів як генетична біологічна зброя” пишуть: “Після досягнень в інших галузях науки було досягнуто значних успіхів у доставленні біологічних агентів.

Наприклад, нещодавно виявлена здатність заморожувати мікроорганізми дозволила зберігати біологічні агенти й розпорошувати їх під час атак”, – ідеться в повідомленні. За словами аналітиків, у ньому 18 авторів, які працювали в лабораторіях із високим рівнем ризику. Тож експерти в різних країнах уже висловили стурбованість щодо біологічних досліджень Китаєм коронавірусів, “які потенційно можуть бути використані як зброя в майбутньому”.