Кабмін ухвалив рішення про підвищення цін на бензин та дизельне паливо

Кабінет міністрів вніс зміни до постанови про державне регулювання вартості дизельного палива та бензину.

Відповідну постанову було прийнято на сьогоднішньому засіданні уряду – інформує «Твоя Україна», посилаючись на видання «УНІАН».

Згідно з документоми, до розрахунків середньої вартості палива додаються витрати на зовнішнє логістичне забезпечення та інші витрати, передбачені контрактом у розмірі 27 дол./ тонна, що призведе до збільшення середньої вартості бензину на 0,56 грн за літр, а дизельного палива – на 0,62 грн за літр.

Що відомо про державне регулювання цін на бензин:

  • 14 травня Кабінет міністрів прийняв постанову, якою до закінчення карантину ввів державне регулювання цін на бензин і дизельне паливо. Згідно з документом, встановлено рівні торговельної надбавки до середньої ціни дизельного палива не вище 7 грн за літр і бензину – не вище 5 грн за літр.
  • Здійснювати розрахунки зобов’язали “Нафтогаз України”, який надаватиме їх Міністерству економіки не пізніше 3 числа кожного місяця. Середні ціни бензину і дизельного палива будуть публікуватися до 5 числа кожного місяця.
  • Згідно з цими розрахунками, середня ціна дизельного палива на травень з урахуванням граничної націнки повинна була становити 27,89 грн за літр, бензинів – 30,22 грн за літр.
  • 24 травня 2021 року Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України знизило середню вартість бензинів на 1,5%, до 24,84 грн за літр з 25,22 грн за літр.
  • 2 червня 2021 року Міністерство економіки України підвищило середню вартість бензину на Червень на 0,3% – до 24,92 грн за літр з 24,84 грн за літр. Разом з тим вартість дизельного палива збільшилася на 0,1% – до 20,91 грн за літр.
  • З урахуванням граничної торгової націнки, протягом червня вартість бензину не повинна перевищувати 29,92 грн за літр, дизельного палива – 27,91 грн за літр.
Фото ілюстративне