Кабмін затвердив у Дрогобичі одну з опорних лікарень

Кабінет Міністрів на засіданні 15 січня затвердив перелік опорних закладів охорони здоров’я у госпітальних округах на період до 2023 року. Загалом в Україні створять 211 опорних лікарень, з яких 9 знаходяться на території Львівщини.

Про це інформує Твоя Львівщина посилаючись на Міністерство Охорони Здоров’я України.

Однією з 9 опорних лікарень у Львівській області буде Дрогобицька міська лікарня №1 (лікарня інтенсивного лікування II рівня).


Перелік сформовано на основі відповідної Методики формування мережі робочою групою з представників МОЗ України, Національної служби здоров’я, Міністерства розвитку громад і територій, представників проєкту USAID «Підтримка реформи охорони здоров’я» та обласних державних адміністрацій.

Зазначається, що під час формування переліку бралось до уваги доступність закладів для пацієнтів, так як шлях до лікарні не повинен перевищувати 1 годину.


До переліку включено заклади охорони здоров’я, що відповідають вимогам або можуть бути підвищеними до багатопрофільних лікарень інтенсивного лікування першого або другого рівня, що забезпечуватимуть:

  • безпечність медичної допомоги на основі доказової медицини;
  • своєчасність доступу до медичної допомоги;
  • економічну ефективність, яка полягає у забезпеченні максимально можливої якості медичної допомоги за умови раціонального та ощадливого використання ресурсів.

Фото – Дрогобицька міська лікарня №1