З 25 жовтня у кафе та ресторанах Львівщини вимагатимуть Covid-сертифікати

Львівська область, як і Львів, з 18 жовтня посилює карантинні обмеження. В області теж заклади зможуть працювати за наявності у персоналу негативного ПЛР-тесту чи Covid-сертифікату. Проте вже з 25 жовтня у кафе, ресторани та розважальні заклади впускатимуть лише вакцинованих клієнтів. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської ОДА.

13 жовтня відбулося засідання обласної комісії ТЕБ і НС, яка прийняла рішення посилити карантинні обмеження на території Львівської області вже з 18 жовтня через зростання кількості хворих на Covid та госпіталізацій.

За наявності у персоналу «жовтого» або «зеленого» сертифікату про вакцинацію або негативного ПЛР-тесту, проведеного не більш як за 72 години, експрес-тесту на антиген, яке проведене не менш як за 48 годин чи документу від лікаря про наявність протипоказань до вакцинації, з 18 жовтня зможуть працювати такі заклади:

  • бари, ресторанів, кафе тощо;
  • торговельно-розважальні центри, в тому числі – дитячі кімнати та розважальні зони для дітей (крім приймання відвідувачів у торговельних точках, що здійснюють реалізацію продуктів харчування, предметів гігієни, першої необхідності, аптек, які знаходяться в приміщенні вказаних суб’єктів);
  • інші заклади розважальної діяльності;
  • заклади культури (музеї, філармонія, театри, кінотеатри тощо)
  • ринки (крім продовольчих);
  • спортивні зали.

З такою ж умовою щодо вакцинації дозволяється проведення масових заходів (у кількості до 50 осіб).

У ЛОДА наголошують, що з 25 жовтня вимога щодо вакцинації встановлюватиметься і для відвідувачів закладів на Львівщині. 

Також обласна комісія ТЕБ і НС також посилила обмеження і закладів освіти Львівщини. Зокрема, школам області рекомендують з 18 жовтня розпочати канікули. Всім іншим освітнім закладам (профтехосвіта, вища освіта) – з 18 жовтня перейти на дистанційне навчання.

Закладам дошкільної та позашкільної освіти рекомендовано продовжувати роботу у звичному режимі в офлайн-форматі.

Окрім того, Львівська ОДА звернеться до Львівської міської ради щодо збільшення кількості транспортних засобів на маршрутах саме у місті Львові у години пік.

Нагадаємо, Львів теж посилює карантин з 18 жовтня. У місті діятимуть схожі обмеження, що й в області. Мова йде про роботу закладів Львова, де вакциновані працівники. Проте у місті для відвідування театру, кінотеатру чи спортзалу потрібний буде негативний ПЛР-тест або Covid-сертифікат.