З 22 листопада у Львівській області починають діяти нові обмеження на перевезення пасажирів

У Львівській області з 00:00 год. 22 листопада автомобільний та залізничний пасажирський транспорт перевозитиме лише за наявності відповідних документів, а саме: довідки про наявність вакцинації (однією або двома дозами), негативного ПЛР або експрес-тесту зробленого не більше як за 72 години до моменту поїздки, а також довідки про одужання.

Про це інформує Твоя Львівщина посилаючись на пресслужбу Львівської ОДА.


За словами начальника управління транспорту та зв’язку Львівської ОДА Степана Рудницького, минулого тижня були проведені зустрічі з перевізниками та керівниками територіальних громад, а цього тижня проведуть інформаційно-роз‘яснювальну роботу з населенням. Також за потреби встановлюватимуть пункти вакцинації на автостанціях.

“Цього тижня нашим спільним завданням є максимально донести до населення інформацію про наявність відповідних вимог, адже усі, хто планує здійснювати поїздки з 22 листопада, повинні мати відповідні документи для уникнення проблем із працівниками поліції”, – додав Степан Рудницький.

Окрім цього, Степан Рудницький зазначає, що з представництвом Міністерства цифрової трансформації напрацьовують варіант функціонування мобільних пунктів консультування населення при виникненні проблем з наявністю ковід-сертифікатів в програмі “Дія”.


Старший інспектор відділу безпеки дорожнього руху Управління патрульної поліції у Львівській області Богдан Савюк зазначив, що за невиконання рішення комісії ТЕБ НС нестимуть адміністративну відповідальність як пасажири, так і перевізники.
У разі, якщо пасажир знаходиться без одягненої маски у громадському транспорті, то на такого громадянина накладуть штраф у розмірі від 170 до 255 гривень. У випадку відсутності перелічених документів (сертифікатів та довідок про вакцинацію) пасажира оштрафують на 17 тисяч гривень.

“Просимо з відповідальністю ставитися до перелічених вимог та дотримуватися норм законодавства”, – наголосив Богдан Савюк.



Як повідомляє голова Львівського обласного відділення ГО “Всеукраїнська асоціація автомобільних перевізників” Іван Велійка, що через наявні до цього обмеження щодо кількості пасажирів у громадському транспорті доходи перевізників знизилися у порівнянні з попереднім періодом, але вони з розумінням ставляться до подібних обмежень.

“Багато пасажирів приміських маршрутів не мають смартфонів, тому має бути напрацьованим механізм отримання паперових сертифікатів про вакцинацію для уникнення труднощів у проїзді в громадському транспорті”, – зазначив він.


Також Іван Велійка додав, що на сьогодні провакцинованими є майже 45% водіїв, 20% перехворіли та мають антитіла, а інші водії повинні провакцинуватися найближчим часом.

Водночас ці обмеження не будуть поширюватися на приватний транспорт у якому перебувають люди, які пов‘язані спільним побутом.