З міста Ухань українців із симптомами коронавірусу не евакуюватимуть – МОЗ

При евакуації українців з китайського міста Ухань, де зафіксовано розповсюдження коронавірусу Covid-19, людей із симптомами ГРВІ на борт літака не допускатимуть. Про це сьогодні, 17 лютого, на брифінгу заявив заступник міністра охорони здоров’я Віктор Ляшко, пише Твоя Україна посилаючись на сайт «Українська правда».

« … На борт людей із симптомами гострої респіраторної хвороби не буде допущено. Це загальносвітова практика евакуації з карантинних зон», – зазначив Віктор Ляшко.

Він також зауважив, що перед посадкою на літак люди проходитимуть медичний огляд китайськими медпрацівниками, а також командою українських медиків від МОЗ.

«Салон літака розбитий на зони таким чином, щоб виключити можливість передачі вірусу між пасажирами. Також там буде окреме приміщення для ізоляції людей, у яких можуть з’явитися симптоми під час перельоту», –  розповів Віктор Ляшко.

Зазначимо, що вилітає з України евакуаційний літак у вівторок, 18 лютого, і повернеться у четвер, 20 лютого.

«Вдома евакуйованих українців помістять на 14 днів на карантин. Якщо протягом цього періоду в когось помітять симптоми хвороби, їх відправлятимуть до «коксованого» ізолятору в лікарні», –  зауважив заступник міністра охорони здоров’я.

Віктор Ляшко також повідомив, що кожного дня у світі фіксується скорочення випадків захворювання на коронавірус Covid-19. В Україні, зокрема, жодного хворого на вірус немає.

Щодо двох українців, які підхопили коронавірус на круїзному лайнері Diamond Princess біля Японії, заступник міністра зазначив, що їхній стан наразі задовільний, вони перебувають під наглядом у лікарні в Японії.