Знищення наших військових у Маріуполі поставить крапку на всіх перемовинах – Зеленський

Також Україна домовлялася з Росією про гуманітарні коридори, щоб забрати поранених, жінок та дітей, але РФ відмовилась.

Про це повідомляє Варта1

Президент України Володимир Зеленський повідомив, що наразі тривають переговори для того, щоб допомогти українським захисникам Маріуполя, проте росіяни вимагають від них здатися. 

Про це голова держави сказав у розмові з журналістами, пише «Українська правда».

«Маріуполь. Ситуація дуже складна. Заблоковані наші військові, заблоковані поранені. Там гуманітарна криза, немає їжі, немає води, немає медикаментів. Тим не менше, хлопці захищаються. І однієї подяки замало, тому тривають перемовні процеси. Довіри до перемовників щодо Маріуполя, якщо чесно, немає», – розповив Зеленський.

«Ми домовлялися, що будуть гуманітарні коридори. Хотіли забрати поранених, наших жінок та дітей, але Росія відмовилась», – додав він.

Президент також запевнив, що влада «на зв’язку з хлопцями, що на заблокованому заводі», розмови йдуть «на різних рівнях». 

Зеленський також заявив, що знищення українських захисників Маріуполя поставить крапку в перемовинах з Росією.

«Маріуполь – це може бути, як десять Бородянок. І я хочу сказати, знищення наших військових, наших хлопців поставить крапку на всіх перемовинах. Глухий кут – тому що ми не торгуємо територіями та нашими людьми. І чим більше буде Бородянок, тим буде складніше», – сказав президент.