Знайшли вандала, який трощив поїзд “Львів – Сокаль”

Працівники Сокальського відділення поліції встановили особу зловмисника, який 8 березня 2020 року трощив вагон приміського поїзда “Львів – Сокаль”. Ним виявився 22-річний мешканець міста Червоноград.

Про це інформує Твоя Львівщина, посилаючись на ГУ НП України у Львівській області.

Нагадаємо, 8 березня 2020 року, під час руху приміського поїзда №6056 сполученням “Львів – Сокаль”, молодий чоловік з хуліганських мотивів розбив скло вікна вагону та автоматичних дверей тамбуру. Все це його знайомий знімав на відео, яке потім виклали у соцмережі. Загальна сума завданих збитків становить 3 146 гривень.

Виявивши пошкодження рухомого складу поїзда, залізничники повідомили про хуліганський вчинок працівникам національної поліції, які прибули на кінцеву станцію Сокаль. Проте хуліганів у поїзді вже не було. Та наявність відео допомогла поліцейським оперативно встановити особу підозрюваного. Тепер йому загрожує покарання – до п’яти років обмеження волі.

Слідчі повідомили чоловіку про підозру в скоєні злочину, передбаченого ч.1 ст.296 (хуліганство, тобто грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжується особливою зухвалістю чи винятковим цинізмом) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, передбачене санкцією статті – обмеження волі на строк до п’яти років.

Наразі триває досудове розслідування.