Згорів живцем: 16-річний хлопець загинув на даху потяга, намагаючись зробити селфі

Поліція Чернігівщини розслідує трагічну смерть 16-річного хлопця на залізниці.

Жахливий випадок стався вчора ввечері, 19 квітня, в одному з сіл Бобровицької територіальної громади. 16-річний підліток загинув через удар струмом від високовольтної лінії.


Хлопець намагався зробити фото на даху потяга.


За попередньою інформацією, загиблий мешкає в Києві та нещодавно приїхав у гості до дідуся в село. Того дня він відпочивав разом з друзями у лісосмузі неподалік залізниці.

“Хлопець вирішив зробити селфі на вантажному вагоні, став на даху потяга на повен зріст, внаслідок чого отримав ураження електричним струмом від лінії з великою напругою. Від удару високовольтної лінії хлопця відкинуло на землю та він почав горіти. На допомогу підбігли його товариші і намагалися погасити полум’я. Однак підліток помер на місці події, – розповідають у поліції.

Зараз правоохоронці з’ясовують деталі інциденту. Відкрито кримінальну справу за частиною 1 статті 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство) з приміткою «нещасний випадок».

Поліція Чернігівщини закликає громадян приділити увагу дітям та провести з ними роз’яснювальні бесіди щодо смертельної небезпеки, яку несуть розваги на залізничних станціях.

“У жодному разі не слід підійматись на вагони чи локомотиви. Пам’ятайте – високовольтна контактна мережа перебуває під високою напругою і результатом таких вчинків зазвичай стає ураження електричним струмом, часто – з летальними наслідками, – наголошують правоохоронці.