За масштабну ДТП у Львівській області громадянину Угорщини дали умовний термін

Стрийський міськрайонний суд Львівської області визнав громадянина Угорщини винним у вчиненні смертельної ДТП з двома мікроавтобусами, однак звільнив від відбування тюремного покарання, призначивши умовний термін.

Про це інформує Твоя Львівщина посилаючись на сайт “Zaxid.net“.


Як вказується у вироку суду за 11 листопада, дорожньо-транспортна пригода трапилась ще 23 листопада 2019 року на трасі “Київ – Чоп” неподалік села Гірне, що поблизу міста Стрий.
На той час 49-річний угорець керував тягачем з напівпричепом-рефрижератором та зіткнувся з мікроавтобусами “Renault Master” та “Renault Trafic”. Внаслідок аварії загинула 46-річна жінка з міста Рівне, а також кілька людей постраждали.


Водій вантажівки визнав свою провину, він пояснив, що у той день дорога була покрита кригою та не посипана піском. Коли гальмівна система не спрацювала, він спершу зачепив авто, яке рухалось попереду, а потім некерована вантажівка виїхала на зустрічну смугу, де відбулось ще одне зіткнення.

Після ДТП правоохоронці повідомляли про сімох постраждалих, але в вироку суду вказано, що потерпіли троє людей. Вони отримали травми, які були небезпечні для життя та призвели до тривалого розладу здоров’я. Потерпілі подали на адресу суду заяви, у яких просили не призначати тюремне ув’язнення винуватцю ДТП, а також зазначили, що фірма “Галлус”, у якій він працює, компенсувала їм усі витрати.

Окрім того, суд задовольнив цивільні позови потерпілих до страхової компанії, яка має виплатити їм 670 тис. грн.


Світлина – Поліція Львівської області

Дослідивши матеріали справи, суддя Вікторія Бучківська визнала громадянина Угорщини винним у вчиненні смертельної ДТП призначивши п’ять років тюрми з позбавленням права керувати транспортними засобами три роки. Але суддя звільнила його від відбування основного покарання, встановивши три роки іспитового терміну.